FUGENSAND NP

Romex® FUGENSAND NP

Okolju prijazen, kompakten fugirni pesek, ki zavira rast plevela

fugensand-np
fugensand-embalaza

Vezivni pesek za urejanje zasebnih površin

  • Področje uporabe - zasebne površine
  • Obremenitev - pešci in osebna vozila
  • Ponovno odprtje/uporaba površin - po 24 do 48 urah
  • Dilatacija/fuga - ≥ 1 mm
  • Embalaža - vreča 25 kg

Praktični nasveti za uporabo ROMPOX® FUGENSAND NP

videopdf

ROMEX® – FUGENSAND NP je okolju prijazna rešitev iz naravnih materialov za vodoprepustne fuge. Zahvaljujoč enostavni in hitri vgradnji, je idealen za ozke fuge, pri tlakovanju dvorišč, teras in dovozov, ki so obremenjeni z osebnimi vozili. Učinek preprečevanja rasti plevela je dosežen naravno z naravnimi polimeri. Okolju prijazno vezivo zagotavlja, da se male razpoke v fugah ob stiku z vodo popravijo same od sebe. Z različnimi barvami vezivnega peska je zagotovljeno ujemanje z barvo tlakovcev. ROMEX® – FUGENSAND NP izpolnjuje zahteve AgBB-shem, saj je bil testiran na Eco-INSTITUT Germany GmbH v Koelnu.

Priprava:

Podlaga in nadgradnja (finalni sloj) morata biti pripravljeni in utrjeni v skladu s pričakovanimi obremenitvami ter zadostno vodoprepustni. Celotna fuga mora biti brez korenin ali organskih snovi. ROMEX® – FUGENSAND NP mora zapolniti vsaj 2/3 višine fuge tlakovca. Površina mora biti suha, temperatura vsaj 5°C.

zmesajte
nanos-fuge-2
vibracijska-plosca-3
koncno-ciscenje-4
mocite-5

Mešanje:

Stresite vezivni pesek na suho površino in ga premešajte z lopato, da dobite najboljšo razporeditev velikosti zrn (granulacije).

Uporaba:

Zmes nanašajte v fuge z veliko metlo. Da zagotovite najboljšo zapolnitev fug, vedno pometajte diagonalno na fugo. Zapolnite fugo do zgornjega robu tlakovcev (v primeru novogradnje predlagamo uporabo vibracijske plošče – v kolikor so tlakovci primerni za uporabo vibracijske plošče. Če je potrebno, uporabite zaščitno podlogo. Nato ponovno zapolnite fuge.) Previdno pometite tlakovano površino s fino metlo, dokler ni več peska na površini. Zmočite fugo s škropljenjem z drobnim pršem vode. Močite, dokler fuga ne neha absorbirati vode. Postopek ponovite čez 1-2 uri. Upoštevajte: izogibajte se curkom vode, ne uporabljajte škropilnice.

Končno čiščenje:

Površino naslednji dan ponovno pometite, da se odstranijo morebitni ostanki peska.

Nadaljnji postopek:

Potrebno je paziti, da fuge tlakovane površine niso izpostavljene organskim materialom (npr. zemlji). Odpadlo listje/travo je potrebno redno čistiti iz tlakovane površine ter fug. Za izboljšano spomladansko čiščenje uporabite sredstvo za odstranjevanje alg in mahu. Rast plevela in premikanje tlakovcev lahko preprečite z rednim polnjenjem fug do zgornjega robu tlakovcev. Ker je vezivni pesek okolju prijazen, lahko postane plastičen, če je površina predolgo izpostavljena vodni obremenitvi. Vsakršne razpoke ali majhne poškodovane površine, ki pri tem nastanejo, se lahko zgladijo in odpravijo z uporabo gladilke.

FUGENSAND NP je okolju prijazno vezivo

Potrebujete več informacij?