ROMPOX – FLEX FUGE

ROMPOX® - FLEX FUGE elastično vezivo

flex-fuge-img
emb-fuge

Visoko elastično vezivo za dilatiranje (fugiranje) tlakovanih površin

  • Področje uporabe - površine okrog hiše vključno z dovozom
  • Obremenitev - do 7,5 ton
  • Ponovno odprtje/uporaba površin - pohodna po 24-ih urah, po 7-ih dneh pripravljena za popolno obremenitev
  • Dilatacija/fuga - ≥ 5 mm ≥ 30 mm
  • Embalaža - 25 kg vedro

Praktični nasveti za uporabo ROMPOX® - FLEX FUGE

videopdf

Zahteve za gradbišče:

površina mora biti pripravljena v skladu s pričakovanimi obremenitvami. Pri samem polaganju tlakovcev je potrebno pozorno upoštevati predpise in navodila, ki so na prospektih. Pričakovane obremenitve ne smejo posedati obdelane površine ali rahljati tlakovcev.

Priprava:

očistite dilatacije (fuge) do globine najmanj 30 mm pri prometni obremenitvi 2/3 višine tlaka in širine najmanj 5 mm. Pred začetkom dela je potrebno vse površine za obdelavo dobro očistiti vse umazanije. Dilatacije (fuge), ki jih ne boste utrjevali, prelepite z lepilnim trakom.

Predhodno vlaženje:

navlažite / zmočite površino. Porozne površine ali višje temperature zahtevajo več vlaženja.

Mešanje:

Odprite vedro, prav tako tudi plastenke, ki so v vedru. Vsebine počasi in v celoti dodajte v vedro. Začnite mešati. Ne dodajajte vode! Čas mešanja: 6 minut. Uporaba: pripravljeno mešanico veziva za tlakovanje nanesite na dobro navlaženo površino na tri ali štiri mesta. Uporabite orodje (za odvajanje vode – kot metla, vendar je namesto ščetk nameščena guma) in vezivo raztegnite po obdelovalni površini ter zapolnite dilatacije (fuge).

Končno čiščenje:

po približno 10 – 15-ih minutah ( pri  temperaturi tal 20 °C) uporabite veliko grobo metlo in previdno pometite kamnito površino in odstranite odvečno malto. Nato uporabite še mehko metlo in natančno očistite površino, da ostane povsem brez sledi. Pravi čas za začetek pometanja je, ko se bele sledi med čiščenjem nehajo pojavljati. Čiščenje se izvaja diagonalno na dilatacije ( fuge ). Pometenega materiala ne uporabljajte več!.

Nadaljnji postopek:

pri rosenju ( rahel dež ), zaščita ni potrebna. V primeru močnega in neprekinjenega dežja, je potrebno obdelano površino za 12 ur zaščititi. Zaščita se ne sme polagati neposredno na obdelano površino – potrebno je zadostno kroženje zraka. V začetnem obdobju na kamnu obdelane površine ostane zelo tanek sloj strjevalnega lepila. Ta poudari barvo kamna in ščiti pred umazanijo. Sloj zaradi vremena in obrabe v nekaj mesecih izgine. Če dvomite, se pred lotevanjem celotne površine vedno odločite za manjšo, poskusno površino.

zmocite-fuge
napolnite-fuge
premesajte-fuge
zalijte-fuge
pometite-fuge