ROMPOX – D3000

ROMPOX® - D3000 / Prilagodljiva masa za sanacije

d-3000
rompox-d3000

Prilagodljiva masa za sanacije mestnih površin

  • Področje uporabe - sanacija mestnih površin
  • Obremenitev - do 25 ton
  • Ponovno odprtje/uporaba površin - pohodna po 6-ih urah, po 24-ih urah popolno odprtje
  • Dilatacija/fuga - ≥ 3 mm ≥ 10 mm
  • Embalaža - 27,5 kg vreča (2,5 kg vezivo, 25 kg polnilo - pesek)

Praktični nasveti za uporabo ROMPOX® - D3000

videopdf

Zahteve za gradbišče:

površina mora biti pripravljena v skladu s pričakovanimi obremenitvami. Pri samem polaganju tlakovcev je potrebno pozorno upoštevati predpise in navodila, ki so na prospektih. Pričakovane obremenitve ne smejo posedati obdelane površine ali rahljati tlakovcev. Najbolj primerna rešitev za to je “ROMEX® - TRASS BED – Trdna drenažna podlaga odporna na zmrzal“. Poglejte si ločen prospekt in informacije o tem izdelku.

Priprava:

očistite dilatacije ( fuge ) do globine najmanj 10 mm ( širine najmanj 3 mm ). Pred začetkom dela je potrebno vse površine za obdelavo dobro očistiti vse umazanije. Dilatacije ( fuge ), ki jih ne boste utrjevali, prelepite z lepilnim trakom. Pri poroznih podlagah, še posebej v primeru sanacij cementnih dilatacij ( fug ), se pred tem priporoča utrjevanje nosilne temeljne osnove – ekipa ROMEX® vam svetuje!

Predhodno vlaženje:

navlažite / zmočite površino. Porozne površine ali višje temperature zahtevajo več vlaženja.

Mešanje:

pripravite posodo za mešanje, vanjo stresite vsebino polnila ( vreča - 25 kg ) in začnite s procesom mešanja. Medtem v mešanico počasi dodajajte celotno vsebino 2,5 kg strjevalnih lepil ( 2 vezani plastenki ). Po 3-eh minutah mešanja dodajte 3 litre vode in nadaljujte z močnim mešanjem še najamanj 3 minute. Skupni čas mešanja: najmanj 6 minut.

Uporaba:

pripravljeno mešanico veziva za sanacijo nanesite na dobro navlaženo površino na tri ali štiri mesta. Uporabite orodje ( za odvajanje vode - kot metla, vendar je namesto ščetk nameščena guma ) in vezivo raztegnite po obdelovalni površini ter zapolnite dilatacije ( fuge ). Čas nanašanja pri delovni temp. + 20 °C je pribl. 10 minut.

Končno čiščenje:

po približno 10-ih minutah ( pri temperaturi površine + 20 °C ) uporabite veliko grobo metlo in previdno pometite kamnito površino in odstranite odvečno vezivo. Nato uporabite še mehko metlo in natančno očistite površino, da ostane povsem brez sledi. Pravi čas za začetek pometanja je, ko se bele sledi med čiščenjem nehajo pojavljati. Čiščenje se izvaja diagonalno na dilatacije ( fuge ). Pometenega materiala ne uporabljajte več! Nato dobro poškropite obdelano površino z drobnim pršem ( z razdalje pribl. 25-30 cm ) in pometite z mokro mehko metlo.

Nadaljnji postopek:

postopek je končan. V začetnem obdobju na kamnu obdelane površine ostane zelo tanek sloj strjevalnega lepila. Ta poudari barvo kamna in ščiti pred umazanijo. Sloj zaradi vremena in obrabe v nekaj mesecih izgine. Če dvomite, se pred lotevanjem celotne površine vedno odločite za manjšo, poskusno površino.

Pomembna navodila:

ROMPOX® - D3000 se lahko uporabi le na površinah, ki so dokončno utrjena in imajo trdno in nepremično podlago. V nasprotnem primeru lahko pride do razpok v dilatacijah ( fugah ) in jih posledično lahko tudi uniči. Prosimo, bodite pozorni na prospekt „Tehnični podatki & praktični nasveti za uporabo“ in filme ROMEX® - kako nanašati.

navlazite-d3000
dodajte-vodo-d3000
zmesajte-d3000
raztegnite-d3000
ocistite-d3000
poskropite-d3000