Piškotki – obvestilo o piškotkih

Piškotki – Obvestilo

Asfalt – beton d.o.o. na spletnem mestu Romex.si uporablja spletne piškotke. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta shranijo na uporabnikovo napravo s katero uporabnik dostopa do spletnega mesta. Pri ponovnem obisku spletne strani lahko ponudnik dostopa do podatkov na uporabnikovi napravi, ki so bili zbrani s pomočjo piškotkov.

S pomočjo piškotkov se zagotavlja boljše in uporabniku prijaznejše delovanje in prikazovanje spletnega mesta, hkrati pa piškotki pomagajo pri analizi uporabnikov in pri statistiki obiska.

Piškotki oziroma vsi podatki zbrani s pomočjo piškotkov, samostojno ne omogočajo identifikacije uporabnikov v skladu z zakonodajo o varstvu osebnih podatkov. Z njimi ni mogoče ugotoviti, za katero osebo gre. Dovoljenja za namestitev piškotkov lahko uporabnik kadarkoli nastavi tudi v svojem spletnem brskalniku s katerim dostopa do spletnega mesta Romex.si.

Podatki o posameznih piškotkih in o upravljavcih podatkov, ki se pridobijo s temi piškotki, namenih obdelave zbranih podatkov in o trajanju piškotkov so navedeni v spodnji tabeli.

Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletne strani. Taki piškotki obiskovalcu omogočajo nemoteno uporabo spletne strani. Brez teh piškotkov spletna stran ne deluje pravilno. Piškotke uporabljamo tudi za namen izboljševanja uporabniške izkušnje. Informacije, ki jih pridobimo s piškotki nam pomagajo razumeti kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto in na podlagi le teh se odločamo o funkcionalnih in vsebinskih prilagoditvah.
Izvor Ime piškotka Namen Trajanje
romex.si PH_HPXY_CHECK Piškotek uporablja varnostni sistem za preprečevanje brute foce napadov in ne omogoča identifikacije posameznega uporabnika Seja
romex.si _ga Vodenje statistike obiskov spletne strani 2 leti
romex.si _gat_gtag_UA_128809834_1 Vodenje statistike obiskov spletne strani Seja
romex.si _gid Spremljanje in sledenje vedenja obiskovalcev 24 ur
romex.si moove_gdpr_popup Piškotek prikaže sporočilo o rabi piškotkov 1 leto

Kako lahko upravljate ali brišete piškotke?

Piškotkov nikakor ne bomo uporabljali za zbiranje vaših osebno določljivih podatkov, po želji pa lahko nastavitve o uporabi piškotkov spremenite tudi v brskalniku svojega računalnika ali mobilne naprave.

Večina modernih brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete ali zavrnete le določene vrste piškotkov ali pa si nastavite opozorilo, da stran želi shraniti piškotek na vašo napravo. Izbrišete lahko tudi piškotke, ki jih je brskalnik že shranil na vaši napravi.

Opozarjamo vas, da v primeru izklopa piškotkov vse funkcionalnosti spletnih strani morda ne bodo delovale enako učinkovito, opozorilo o uporabi piškotkov se bo prikazalo ob vsakem obisku, dolgoročno pa bo to negativno vplivalo na vašo uporabniško izkušnjo.

Postopek spremembe nastavitev piškotkov se v vsakem brskalniku razlikuje. Informacijo o tem lahko poiščete s pomočjo funkcije »Pomoč«, obiščete www.aboutcookies.org, ki nazorno razloži postopek v vseh modernih brskalnikih, ali pa nas kontaktirate preko e-pošte.

Kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki, ki jih vpišete v obrazce na spletni strani?

Podatke, ki jih vpišete v obrazce na spletni strani, uporabljamo izključno za namene predaje sporočila (oddaja povpraševanja, rezervacije, nakupa itn.) oziroma zahtevane storitve. Vaše podatke skrbno varujemo in jih nikakor ne posredujemo tretjim osebam oziroma uporabljamo za kakršne koli druge namene.

S prijavo na e-novice soglašate, da vaš elektronski naslov uporabljamo za namene obveščanja o novostih. Iz sistema se lahko kadarkoli izpišete in sicer tako, da v poslanem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo za odjavo.

Piškotke Google Analytics in DoubleClick je mogoče onemogočiti tudi s pomočjo navodil, ki so na voljo preko spodnjih povezav:

Google Analytics: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en
Double Click: http://www.google.com/policies/technologies/ads/
AddThis: http://www.addthis.com/privacy/opt-out-saved#.UbmBr6zDCZd

Več informacij o piškotkih je na voljo tudi v smernicah informacijskega pooblaščenca: https://www.ip-rs.si/