ROMPOX – V2

ROMPOX® - V2 / Najtrše vezivo za urejanje tlakovanih površin

v2
rompox-v2

Najtrše vezivo za urejanje mestnih površin

  • Področje uporabe - novogradnja mestnih površin
  • Obremenitev - do 40 ton
  • Ponovno odprtje/uporaba površin - pohodna po 12-24-ih urah, po 3-h dneh popolno odprtje
  • Dilatacija/fuga - ≥ 8 mm ≥ 30 mm
  • Embalaža - 28 kg vreča (3 kg vezivo, 25 kg polnilo - pesek)

Praktični nasveti za uporabo ROMPOX® - V2

videopdf

Zahteve za gradbišče:

površina mora biti pripravljena v skladu s pričakovanimi obremenitvami. Pri samem polaganju tlakovcev je potrebno pozorno upoštevati predpise in navodila, ki so na prospektih. Pričakovane obremenitve ne smejo posedati obdelane površine ali rahljati tlakovcev. Najbolj primerna rešitev za to je “ROMEX® - TRASS BED – Trdna drenažna podlaga odporna na zmrzal“. Poglejte si ločen prospekt in informacije o tem izdelku.

Priprava:

očistite dilatacije ( fuge ) do globine najmanj 30 mm ( ob večjih obremenitvah do najmanj 2/3 višine kamna ) in širine najmanj 8 mm. Pred začetkom dela je potrebno vse površine za obdelavo dobro očistiti vse umazanije. Dilatacije ( fuge ), ki jih ne boste utrjevali, prelepite z lepilnim trakom.

Mešanje:

pripravite posodo za mešanje, vanjo stresite vsebino polnila ( vreča - 25 kg ) in začnite s procesom mešanja. Medtem v mešanico počasi dodajajte celotno vsebino 3,0 kg strjevalnih lepil ( 2 vezani plastenki ). Po 3-eh minutah mešanja se ustavite in postrgajte material s tranic posode in nadaljujte z močnim mešanjem še najamanj 3 minute. Skupni čas mešanja: najmanj 6 minut.

Uporaba:

pripravljeno vezivo za tlakovanje nanesite na površino. Uporabite kovinsko lopato in na grobo raztegnite, nato vzemite orodje ( za odvajanje vode – kot metla,  vendar je namesto ščetk nameščena guma ) in vezivo natančno raztegnite po obdelovalni površini ter globoko in trdno zapolnite dilatacije ( fuge ). Čas nanašanja pri delovni temp. + 20 °C je približno 15 - 20 minut.

Končno čiščenje:

takoj po nanosu veziva uporabite veliko grobo metlo in previdno pometite kamnito površino in odstranite vse ostanke. Nato uporabite še mehko metlo za natančno čiščenje površine, dokler vse odvečno vezivo ni odstranjeno. Čiščenje se izvaja diagonalno na dilatacije ( fuge ). Pometenega materiala ne uporabljajte več!

Nadaljnji postopek:

v primeru rahlega dežja ( rosenja ), pravkar obdelane površine ni potrebno zaščititi pred padavinami. V kolikor pride do močnega deževja ali daljših padavin, pa se mora sveže obdelana površina zaščititi pred dežjem za naslednjih 12 - 24 ur. Zaščita se ne sme polagati neposredno na obdelano površino – potrebno je zadostno kroženje zraka. Prav za ta namen je bila v podjetju razvita posebna rešitev - na voljo je ROMEX® - Zaščitni tepih proti padavinam, ki se ga lahko položi neposredno na obdelano površino, saj omogoča potrebno zračenje. Prosimo, pozanimajte se pri vašem dobavitelju. V začetnem obdobju na kamnu obdelane površine ostane zelo tanek sloj strjevalnega lepila. Ta poudari barvo kamna in ščiti pred umazanijo. Sloj zaradi vremena in obrabe v nekaj mesecih izgine. Če dvomite, se pred lotevanjem celotne površine vedno odločite za manjšo, poskusno površino.

zmesajte-v2
nanesite-v2
raztegnite-v2
zapolnite-dilatacije-v2
pometite-v2
ocistite-v2