Urejanje dvorišč in zasebnih površin

... urejeno dvorišče je lahko tudi prijazno za okolje ...

Urejanje dvorišč in uvozov

Za urejanje dvorišč in uvozov uporabljamo različne materiale. Odločimo se za granitne kocke ter plošče ali pa tlakovce in betonske plošče. Za tlakovanje dvorišč in uvoznih poti  uporabljamo sisteme Romex© ne glede na to ali dvorišče delamo na novo ali pa zgolj urejamo dilatacije.

Po določenem času izgled dvorišča in poti ni lep, zaradi vse pogostejšega tesnjenja površin pa je predvsem povečan površinski odtok.

ZA VAS PRENOVIMO DVORIŠČE

 

Urejanje dvorišča

Dilatiranje - fugiranje s cementno tehniko

Do sedaj smo poznali fugiranje s cementno tehniko ali polnjenje z mivko in peskom. Kasneje se je izkazalo da tovrstne tehnike niso dolgoročne. Kljub temu raste plevel in mah, nabira se umazanija. Tlakovci izgubijo svojo naravno barvo, stalno izpiranje fug ob dežju povzroči luknje v dilatacijah.

Utrditev zasebnih površin

Na svojem zemljišču  lahko s prepustno utrditvijo površin, trajnostnimi prepustnimi rešitvami in ekološkim gospodarjenjem z deževnico dolgoročno pripevate k varstvu okolja. Pri tem se ni potrebno odpovedati funkcionalnim in estetsko urejenim površinam.

urejanje dvorišč in uvozov
Zasebne površine urejanje

S proizvodi ROMEX© tlakovana dvorišča in poti utrdite, ne pa tudi zatesnite!

Vsi proizvodi ROMEX© so vodoprepustni!

Dobro je vedeti

Pred pričetkom fugiranja

Pred pričetkom fugiranja je potrebno vedeti za kakšen namen se bo uporabljalo dvorišče ali dovozna pot – za kakšno obremenitev gre. Kasneje določimo barvo fuge, ki se bo podala k naravnemu ali cementnemu kamnu.

Barve so lahko: nevtralna, kamnito siva ali temno siva.

dilatiranje
izpiranje umazanije

Izperimo umazanijo

Z visokotlačnim čistilcem izperemo umazanijo, mah in mivko/pesek iz dilatacij. Površina je čista in pripravljena za fugiranje z Romex© sistemi.

Rezultat je več kot očiten

V primerjavi s klasično tehniko prihranimo do 60% časa, delo se izvaja v stoje, preprosto čiščenje z visokotlačnimi čistilci in hitra uporaba površine.

Tlak ostane čist brez sledi in ostankov kot npr. pri cementni tehniki.

Dilatacije so odporne proti zmrzali in proti taljenju soli.

01
02
03
04
05