Sanacija dvorišča
"NA KLJUČ"

Sanacija tlakovanega dvorišča zajema odstranjevanje plevela, pranje tlakovane površine z visokotlačno napravo, izravnavo posedenih tlakovcev-plošč, zamenjavo poškodovanih tlakovcev-plošč,... sanacijo dvorišča opravimo glede na vaše želje in potrebe.

Neprivlačno, neurejeno tlakovano dvorišče spremenimo v sijoče, trdno ter čisto. Vzdrževanje bo enostavno, pranje brez izpiranja fug in nenehnega odstranjevanja plevela. Uporabili bomo fugirni pesek ROMEX FUGENSAND NP, ki plevel zatira.

Naredite konec neurejenim fugam!

Dvorišče vam uredimo na ključ!

Sanacija
tlakovanega
dvorišča

Ob prvih pomladnih žarkih pride čas za spomladansko čiščenje dvorišča;
pranje tlakovane površine, izravnava ali zamenjava posedenih tlakovcev-plošč ...

KAKO ZAČETI?

Pred vgradnjo fugirne mase je potrebno fuge najprej temeljito očistiti. Postopek začnemo z oceno trenutnega stanja in določimo primeren način odstranitve starih fug. Za odstranitev plevela, mahu in ostale umazanije uporabimo visokotlačni čistilec. V primeru močne prisotnosti plevela in mahu pa je potrebno pred čiščenjem uporabiti tudi kemična sredstva. V tem primeru po cca 14 dneh celotno površino temeljito operemo, fuge pa izperemo in ročno odstranimo ostanke korenin plevela.

V primerih, kjer je površina fug manj poraščena s plevelom, le te odstranimo ročno nato pa celovito površino operemo in hkrati izperemo.

Klasično fugiranje s kremenčevim peskom ne zagotavlja dolgotrajne rešitve – pesek se raznaša, plevel in mah začne zopet rasti in postopek moramo ponavljati vsako pomlad, če ne še večkrat letno.

Pranje-tlakovcev-02
Neočiščeni-tlakovci-01

Neočiščeni tlakovci

Primerno-očiščeni-tlakovci

Primerno očiščeni tlakovci

REŠITEV

Fuge med tlakovci, ki so temeljito očiščene in oprane, zapolnimo z ROMEX FUGENSAND vezivnim peskom, ki je kompaktna in hkrati fleksibilna zmes, ki se ne izpira ter zavira rast plevela.

Tako bo vaše tlakovano dvorišče enostavno vzdrževati

Novonastali mah operete brez naknadnega pometanja kremenčevega peska, saj fuga ostane in se ne izpira,

Tlakovci bodo med seboj ostali tesno povezani,

Ob morebitnih premikih tlakovcev fuga lahko poči, a se ob deževju ponovno zmehča in se sama popravi, ko se posuši, pa se ponovno strdi.

Smo vaš zaupanja vreden partner, saj uspešno poslujemo in izpolnjujemo želje še tako zahtevnih strank že več kot 25 let.

Temeljito-zapolnjena-fuga

Temeljito zapolnjena fuga

LASTNOSTI - PREDNOSTI NOVE FUGE

  • se ne izpira in je stabilna (kompaktna fleksibilna zmes),
  • zavira rast plevela,
  • je vodoprepustna,
  • učinek je dolgotrajen,
  • enostavna za vgrajevanje in vzdrževanje,
  • primerna za novogradnjo in sanacijo,…