Utrditev peščenih dilatacij

ROMEX® - FUGENFESTIGER

Sredstvo za utrditev peščenih dilatacij

fugenfestiger-rompox
Utrditev peščenih dilatacij

Sredstvo za utrditev peščenih dilatacij (fug) za zasebne površine

  • Področje uporabe - Obnova peščenih dilatacij (fug)
  • Obremenitev -
  • Ponovno odprtje/uporaba površin - pohodna po 6-ih urah, po 24-ih urah popolno odprtje
  • Dilatacija/fuga - ≥ 1 mm ≥ 30 mm
  • Embalaža - 1 l plastenka/ 5 l posoda/ 10 l posoda

Praktični nasveti za uporabo ROMEX® - FUGENFESTIGER

videopdf

Zahteve za gradbišče:

Podlaga mora biti pripravljena in utrjena v skladu s pričakovanimi obremenitvami. Pri samem polaganju tlakovcev je potrebno pozorno upoštevati predpise in navodila, ki so na prospektih. Pričakovane obremenitve ne smejo posedati obdelane površine ali rahljati tlakovcev. Najbolj primerna rešitev za to je “ROMEX® - TRASS BED – Trdna drenažna podlaga odporna na zmrzal“. Poglejte si ločen prospekt in informacije o tem izdelku.

Priprava:

Očistite dilatacije ( fuge ) do globine najmanj 30 mm. Pred začetkom dela je potrebno vse površine za obdelavo dobro očistiti vse umazanije. Dilatacije ( fuge ), ki jih ne boste utrjevali, prelepite z lepilnim trakom. Pred utrjevanjem: dilatacije ( fuge ) zapolnite s suhimi materialom polnila ( kremenčev pesek ali mešanica drobljenega peska / proda granulacije 0,3 - 1,2 mm ). Nato pometite kamnito površino, da je povsem očiščena sledi peska.

Nanos ZA barvni poudarek:

Uporaba:

Nerazredčeno sredstvo za utrditev peščenih dilatacij ROMEX® nanesite neposredno iz plastenke s posebnim čepom za usmerjeno nanašanje. Uporabite lahko tudi pripomoček za pršenje ( za zalivanje drevja oz. vrta ) ali vrtno zalivalko, dokler dilatacija ( fuga ) ni prepojena do globine 30 mm.

Čiščenje:

Z orodjem ( za odvajanje vode – kot metla, vendar je namesto ščetk nameščena dvojna! guma ) takoj odstranite vse ostanke. Vse sledi, ki so morda ostale ( na primer v reliefu oz. vdolbinah kamna ) je potrebno nemudoma očistiti z mokro gobico ali brisačo. V začetnem obdobju na kamnu obdelane površine ostane zelo tanek sloj strjevalnega lepila. Ta poudari barvo kamna in ščiti pred umazanijo. Sloj zaradi vremena in obrabe v nekaj mesecih izgine. Če dvomite, se pred lotevanjem celotne površine vedno odločite za manjšo, poskusno površino. To še posebej velja za večplastne betonske tlakovce / občutljive vrste kamna!

Nanos BREZ barvnega poudarka:

Uporaba:

Nerazredčeni utrjevalec ROMEX® - JOINT STRENGTHENER nanesite neposredno iz plastenke s posebnim čepom za usmerjeno nanašanje, dokler dilatacija ( fuga ) ni prepojena do globine 30 mm. Nanesite samo na dilatacijo ( fugo )! Vse sledi, ki so morda vseeno ostale na kamnu, je potrebno nemudoma očistiti z mokro gobico ali brisačo.

Nadaljnji postopek:

Pravkar obdelana in utrjena površina se mora zaščititi pred dežjem za najmanj 48 ur. Zaščita se ne sme polagati neposredno na obdelano površino – potrebno je zadostno kroženje zraka. Prosimo, pozanimajte se pri vašem dobavitelju.

Pomembna navodila:

V primeru nestabilnosti položenih tlakovcev, kar se pogosto dogaja, če niso pritrjeni na podlago, se tudi ta posledično lahko začne ugrezati. Običajno se ob tem pojavijo vidne razpoke v dilatacijah ( fugah ).

Rešitev za tak pojav je preprosta – da bi zakrili razpoke, dodate nov pesek in ponovno nanesete ROMEX® - JOINT STRENGTHENER utrjevalec. Če je obdelovalna površina porozna ali pa je temperatura tal višja, potem bo količina porabljenega izdelka večja ( to velja samo za način ''Nanos ZA barvni poudarek'' ). Ko se delo opravlja na večplastnih betonskih ploščah / občutljivi vrsti kamna in/ali ko poudarjena barva kamnite površine ni potrebna, takrat se utrjevalec nanese samo na dilatacije ( fuge ) – predhodno vlaženje površine ni potrebno – preverite in upoštevajte navodila ''Nanos BREZ barvnega poudarka''!

pred-utrjevanjem
nanos-za-poudarek
ciscenje
zakljucno-ciscenje
brez-barvnega-poudarka