ROMPOX – PROFI DEKO

ROMPOX® PROFI – DEKO / Profesionalni utrjevalec za prod in drobljenec

profi deko
profi deko

Profesionalni utrjevalec za prod in drobljenec na javnih površinah

  • Področje uporabe - za temnejši prod/drobljenec
  • Obremenitev -
  • Ponovno odprtje/uporaba površin - pohodna po 24-ih urah, polna uporaba po 6-tih dneh
  • Dilatacija/fuga - debelina/globina plasti ≥ 10 mm
  • Embalaža - 17,5 kg vedro

Praktični nasveti za uporabo ROMPOX® PROFI – DEKO

videopdf

Zahteve za gradbišče:

Podlaga in nadgradnja morata biti vodno prepustni. Podlaga mora biti pripravljena in utrjena v skladu s pričakovanimi obremenitvami. Te ne smejo povzročati rahljanja in posedanja obdelane površine.

Priprava:

Površino za utrjevanje pripravite tako, da poskrbite za globino vsaj 30 mm, podlaga pa mora biti primerno utrjena in stabilna. Sosednje površine, ki ne bodo obdelane, naj bodo primerno zaščitene. Operite prašen in umazan prod / drobljenec in ga popolnoma posušite ( ob prisotnosti mokrote / vlage lahko vezivo izgubi trdnost )!

Mešanje:

V poseben mešalec stresite 75 kg ( 3 x 25 kg ) čistega in suhega proda / drobljenca in pričnite s procesom mešanja. Medtem v mešanico počasi dodajajte celotno vsebino veziva ( 2,5 kg strjevalne smole / lepila ). Skupni čas mešanja: najmanj 6 minut.

Uporaba:

Narejeno mešanico zdaj stresite na želeno površino; če je potrebno, mešanico z lopato raztegnite tako, da se debelina nanosa povsod enakomerno poravna na najmanj 30 mm ! Da bi dosegli enakomeren nivo cele površine, si pomagajte z daljšo desko. Nato uporabite lahko vibracijsko ploščo ali kovinsko gladilko in mešanico natančno poravnajte ter jo zgladite – naj bo trdno stisnjena. Za zagotovitev dolge življenske dobe končnega izdelka je treba poskrbeti, da je material trdno poseden!

Nadaljnji postopek:

Pravkar obdelana in utrjena površina se mora zaščititi pred dežjem za naslednjih 24 ur. Zaščita se ne sme polagati neposredno na obdelano površino – potrebno je zadostno kroženje zraka. Pomembni nasveti: Če dvomite o primernosti površine za utrjevanje, se pred začetkom del vedno odločite za manjšo, poskusno površino. Ni primerno za bel kamen! Popolnoma posušite opran prod / drobljenec ( granulacija pribl. 2 - 10 mm )*1, saj lahko prisotnost mokrote / vlage vezivu zmanjša trdnost.

zmesajte-profi-deko
nanesite-profi-deko
raztegnite-profi-deko
poravnajte-vibracijsko-profi-deko
poravnajte-gladilka-profi-deko