ROMPOX D-1

Rompox® D-1 / Preverjeno fugirno vezivo za tlakovane površine

rompox-d1
rompox-d-1

Dilatacijsko vezivo za urejanje zasebnih površin

  • Področje uporabe - površine okrog hiše, vključno z dovozom
  • Obremenitev - do 7,5 tone
  • Ponovno odprtje/uporaba površin - pohodna po 12-24-ih urah, po 6-ih dneh popolno odprtje
  • Dilatacija/fuga - ≥ 3 mm ≥ 30 mm
  • Embalaža - 27,5 kg vreča, (2,5 kg vezivo, 25 kg polnilo - pesek) / 30 kg vedro

Praktični nasveti za uporabo ROMPOX® D-1

videopdf

Zahteve za gradbišče:

površina mora biti pripravljena v skladu s pričakovanimi obremenitvami. Pri samem polaganju tlakovcev je potrebno pozorno upoštevati predpise in navodila, ki so na prospektih. Pričakovane obremenitve ne smejo posedati obdelane površine ali rahljati tlakovcev. Najbolj primerna rešitev za to je “ROMEX® - TRASS BED – Trdna drenažna podlaga odporna na zmrzal“. Poglejte si ločen prospekt in informacije o tem izdelku.

Priprava:

očistite dilatacije ( fuge ) do globine najmanj 30 mm ( širine najmanj 3 mm ). Pred začetkom dela je potrebno vse površine za obdelavo dobro očistiti vse umazanije. Dilatacije ( fuge ), ki jih ne boste utrjevali, prelepite z lepilnim trakom.

Predhodno vlaženje:

navlažite / zmočite površino. Porozne površine ali višje temperature zahtevajo več vlaženja.

Mešanje:

pripravite posodo za mešanje, vanjo stresite vsebino polnila ( vreča - 25 kg ) in začnite s procesom mešanja. Medtem v mešanico počasi dodajajte celotno vsebino 2,5 kg strjevalnih lepil ( 2 vezani plastenki ). Po 3-eh minutah mešanja dodajte približno 4 litre vode in nadaljujte z močnim mešanjem še najamanj 3 minute. Skupni čas mešanja: najmanj 6 minut.

Uporaba:

pripravljeno mešanico veziva za tlakovanje nanesite na dobro navlaženo površino na tri ali štiri mesta. Uporabite orodje ( za odvajanje vode - kot metla, vendar je namesto ščetk nameščena guma ) in vezivo raztegnite po obdelovalni površini ter zapolnite dilatacije ( fuge ). Čas nanašanja je 20 - 30 minut pri + 20 °C delovne temperature.

Končno čiščenje:

po približno 10 - 15-ih minutah uporabite veliko grobo metlo in previdno pometite kamnito površino in odstranite odvečno vezivo. Nato uporabite še mehko metlo in natančno očistite površino, da ostane povsem brez sledi. Pravi čas za začetek pometanja je, ko se bele sledi med čiščenjem nehajo pojavljati. Čiščenje se izvaja diagonalno na dilatacije ( fuge ). Pometenega materiala ne uporabljajte več!

Nadaljnji postopek:

pravkar obdelano površino je potrebno zaščititi pred padavinami. Zaščita se ne sme polagati neposredno na obdelano površino – potrebno je zadostno kroženje zraka. Prav za ta namen je bila v podjetju razvita posebna rešitev - na voljo je ROMEX® - Zaščitni tepih proti padavinam, ki se ga lahko položi neposredno na obdelano površino, saj omogoča potrebno zračenje. Prosimo, pozanimajte se pri vašem dobavitelju. V začetnem obdobju na kamnu obdelane površine ostane zelo tanek sloj strjevalnega lepila. Ta poudari barvo kamna in ščiti pred umazanijo. Sloj zaradi vremena in obrabe v nekaj mesecih izgine. Če dvomite, se pred lotevanjem celotne površine vedno odločite za manjšo, poskusno površino.

navlazite
zmesajte
dodajte vodo
raztegnite
pometite
temeljito ocistite