ROMPOX – D4000

ROMPOX® - D4000 / Najhitrejše vezivo za popravila

D-4000
rompox-d4000

Najhitrejše vezivo za popravila mestnih površin

  • Področje uporabe - sanacija/popravilo mestnih površin
  • Obremenitev - do 40 ton
  • Ponovno odprtje/uporaba površin - po 2-h urah popolno odprtje
  • Dilatacija/fuga - debelina/globina plasti ≥ 10 mm
  • Embalaža - 17,5 kg vedro

Praktični nasveti za uporabo ROMPOX® - D4000

videopdf

Zahteve za gradbišče:

Površina mora biti pripravljena v skladu s pričakovanimi obremenitvami. Pri samem polaganju tlakovcev je potrebno pozorno upoštevati predpise in navodila, ki so na prospektih. Pričakovane obremenitve ne smejo posedati obdelane površine ali rahljati tlakovcev. Najbolj primerna rešitev za to je „ROMEX® – TRASS BED – Trdna drenažna podlaga odporna na zmrzal“. Poglejte si ločen prospekt in informacije o tem izdelku.

Priprava:

Površino očistite najmanj 10 mm globoko. Površina mora biti nosilna, oprijemljiva, brez ostankov betona, prahu in kosov materiala, na površini ne sme biti olja, maščob in drugih podobnih nečistoč, ki bi lahko preprečevale oprijem. Po potrebi: podlago vnaprej pripravite z nanosom peska ali skal, z rezkanjem ali brušenjem. Minimalna garantirana natezna trdnost podlage mora biti 1,5 N/mm2 (naprava Herion).

Mešanje:

Odprite vedro, prav tako tudi plastenke, ki so v vedru. Vsebine počasi in v celoti dodajte v vedro. Začnite mešati. NE dodajajte vode! Čas mešanja: najmanj 5 minut.

Uporaba:

Pripravljeno vezivo za popravila  stresite na površino in jo z lopato ali orodjem iz pločevine natančno porazdelite po površini. Z zidarsko žlico material utrdite in zgladite površino. Dobra utrditev je odločilnega pomena za dolgo življenjsko dobo izdelka.

Nadaljnji postopek:

Pri rosenju (rahel dež), zaščita ni potrebna. V primeru močnega in neprekinjenega dežja, je potrebno obdelano površino za 2 uri zaščititi. Zaščita se ne sme polagati neposredno na obdelano površino – potrebno je zadostno kroženje zraka. Če dvomite, se pred lotevanjem celotne površine vedno odločite za manjšo, poskusno površino.

pred-popravilom-d4000
odprite-d4000
premesajte-d4000
vgradite-d4000
utrdite-d4000
utrdite-d4000