ROMPOX D-2000

ROMPOX® D-2000 / Moderno vezivo za urejanje tlakovanih površin

Rompox d-2000
D 2000

Moderno vezivo za urejanje mestnih površin

  • Področje uporabe - novogradnja/sanacija mestnih površin
  • Obremenitev - do 25 ton
  • Ponovno odprtje/uporaba površin - pohodna po 6-ih urah, po 24-urah popolno odprtje
  • Dilatacija/fuga - ≥ 5 mm ≥ 30 mm
  • Embalaža - 27,5 kg vreča (2,5 kg vezivo, 25 kg polnilo - pesek)/30 kg vedro

Praktični nasveti za uporabo Rompox® D-2000

videopdf

Zahteve za gradbišče:

površina mora biti pripravljena v skladu s pričakovanimi obremenitvami. Pri samem polaganju tlakovcev je potrebno pozorno upoštevati predpise in navodila, ki so na prospektih. Pričakovane obremenitve ne smejo posedati obdelane površine ali rahljati tlakovcev. Najbolj primerna rešitev za to je “ROMEX® - TRASS BED – Trdna drenažna podlaga odporna na zmrzal“. Poglejte si ločen prospekt in informacije o tem izdelku.

Priprava:

očistite dilatacije ( fuge ) do globine najmanj 30 mm ( ob večjih obremenitvah do najmanj 2/3 višine kamna ) in širine najmanj 5 mm. Pred začetkom dela je potrebno vse površine za obdelavo dobro očistiti vse umazanije. Dilatacije ( fuge ), ki jih ne boste utrjevali, prelepite z lepilnim trakom.

Predhodno vlaženje:

navlažite / zmočite površino. Porozne površine ali višje temperature zahtevajo več vlaženja.

Mešanje:

pripravite posodo za mešanje, vanjo stresite vsebino polnila (  vreča - 25 kg ) in začnite s procesom mešanja. Medtem v mešanico počasi dodajajte celotno vsebino 2,5 kg strjevalnih lepil ( 2 vezani plastenki ). Po 3-eh minutah mešanja dodajte 3 litre vode in nadaljujte z močnim mešanjem še najamanj 3 minute. Skupni čas mešanja: najmanj 6 minut.

Uporaba:

pripravljeno mešanico veziva za tlakovanje nanesite na dobro navlaženo površino na tri ali štiri mesta. Uporabite orodje ( za odvajanje vode - kot metla, vendar je namesto ščetk nameščena guma ) in vezivo raztegnite po obdelovalni površini ter zapolnite dilatacije ( fuge ). Čas nanašanja pri delovni temp. + 20 °C je pribl. 20 minut.

Končno čiščenje:

po približno 10-ih minutah ( pri temperaturi površine + 20 °C ) uporabite veliko grobo metlo in previdno pometite kamnito površino in odstranite odvečno vezivo. Nato uporabite še mehko metlo in natančno očistite površino, da ostane povsem brez sledi. Pravi čas za začetek pometanja je, ko se bele sledi med čiščenjem nehajo pojavljati. Čiščenje se izvaja diagonalno na dilatacije ( fuge ). Pometenega materiala ne uporabljajte več! Nato dobro poškropite obdelano površino z drobnim pršem ( z razdalje pribl. 25-30 cm ) in pometite z mokro mehko metlo.

Nadaljnji postopek:

v primeru rahlega dežja ( rosenja ), pravkar obdelane površine ni potrebno zaščititi pred padavinami. V kolikor pride do močnega deževja ali daljših padavin, pa se mora sveže obdelana površina zaščititi pred dežjem za naslednjih 6 ur. Zaščita se ne sme polagati neposredno na obdelano površino – potrebno je zadostno kroženje zraka. Prav za ta namen je bila v podjetju razvita posebna rešitev - na voljo je ROMEX® - Zaščitni tepih proti padavinam, ki se ga lahko položi neposredno na obdelano površino, saj omogoča potrebno zračenje. Prosimo, pozanimajte se pri vašem dobavitelju. V začetnem obdobju na kamnu obdelane površine ostane zelo tanek sloj strjevalnega lepila. Ta poudari barvo kamna in ščiti pred umazanijo. Sloj zaradi vremena in obrabe v nekaj mesecih izgine. Če dvomite, se pred lotevanjem celotne površine vedno odločite za manjšo, poskusno površino.

d2000-navlazite
d2000-zmesajte
d2000-raztegnite
d2000-pometite
d2000-ocistite
d2000-poskropite