Urejanje dvorišč in zasebnih površin

... urejeno dvorišče je lahko tudi prijazno za okolje ...

Dilatiranje (fugiranje) s cementno tehniko

Do sedaj smo poznali dilatiranje (fugiranje) s cementno tehniko ali polnjenje z mivko in peskom.

Kasneje se je izkazalo da tehnike niso dolgoročne, saj  kljub temu raste plevel in mah, nabira se umazanija, tlakovci izgubijo svojo naravno barvo ter stalno izpiranje fug ob dežju in povzročitev kasnejših  lukenj v dilatacijah.  

Po določenem času izgled dvorišča in poti ni lep, zaradi vse pogostejšega tesnjenja površin pa je predvsem povečan površinski odtok.

Urejanje dvorišča

Uvozi in dvorišča

Za urejanje dvorišč lahko uporabljamo različne materiale. Lahko se odločimo za granitne kocke ter plošče ali pa tlakovce in betonske plošče. Za dvorišča in uvozne poti  lahko uporabimo sisteme Romex ne glede nato ali dvorišče delamo na novo ali pa zgolj saniramo dilatacije.

Utrditev zasebnih površin

Na svojem zemljišču  lahko s prepustno utrditvijo površin, trajnostnimi prepustnimi rešitvami in ekološkim gospodarjenjem z deževnico dolgoročno pripevate k varstvu okolja. Pri tem pa se vam ni treba odpovedati funkcionalnim in estetsko urejenim površinam.

urejanje dvorišč
Zasebne površine urejanje

S proizvodi ROMEX tlakovane površine in poti utrdite, ne pa tudi zatesnite! 

Vsi proizvodi ROMEX so vodoprepustni!

Dobro je vedeti

Pred pričetkom dilatiranja

Pred pričetkom dilatiranja je potrebno vedeti za kakšen namen se bo uporabljalo dvorišče ali dovozna pot – za kakšno obremenitev gre. Kasneje določimo barvo dilatacije, ki se bo podala k naravnemu ali cementnemu kamnu.

Barve so lahko: nevtralna, kamnito siva ali temno siva.  

dilatiranje
izpiranje umazanije

Izperimo umazanijo

Z visokotlačnim čistilcem izperemo umazanijo, mah in mivko/pesek iz dilatacij. Površina je čista in pripravljena za dilatiranje z Romex sistemi.

Rezultat je več kot očiten

V primerjavi s klasično tehniko prihranimo do 60% časa, delo se izvaja v stoje, preprosto čiščenje z visokotlačnimi čistilci in hitra uporaba površine.

Tlak ostane čist brez sledi in ostankov kot npr. pri cementni tehniki.

Dilatacije so odporne proti zmrzali in proti taljenju soli.

01
02
03
04
05